19 Eylül 2014 Cuma

3. Hafta: Eskişehirspor 0 - 2 Gençlerbirliği (19.09.2014 - Cuma)


Sahaya çıkacak kadroyu beklerken merak içindeydim. Mustafa Kaplan'ın ideal 11'inden 4 oyuncu değişmişti. Bu kesinlikle Cavcav'ın takımıydı. En uçta Berat, solda Stancu, sağda Antal, ortada İrfanla yepyeni bir hücum hattı vardı. Stoperde Ahmet Çalık'ın partneri Tosic, Tosic'in boşalttığı pozisyonda Uğur oynuyordu.

İlk yarı ortada geçti. Takımın bozulmayan omurgası Doğa ve Gosso, çok önemli (kilit) oyuncular. Top kapma becerileri son derece yüksek, özellikle Doğa hamlelerini çok temiz yapıyordu. Top saklama ve kullanma konusunda da iyiler. Stoperde tereddüt ettiğim Tosic sırıtmadı. Ahmet Çalık kendine güvenen cesur oyunuyla yine başarılıydı. Hakan geçen haftalardaki formsuzluğunu üzerinden attı. Uğur hırslıydı.

Attığımız ilk golde Berat'ın Çörekçiye yaptığı markaj onu tedirgin etti. Uğur da diğer açıyı kapatarak Çörekçiye fazla seçenek bırakmadı. Çörekçi topa gelişi güzel vurdu ve top Uğur'un bacağına çarparak kaleye doğru süzülmeye başladı. Yere seken topu takip eden kaleci ancak içerden çıkarabildi. Bizimkiler ellerini kaldırarak geriye doğru koşmaya başladı. Öne geçtik.

Öne geçen takım refleksi gösteren Gençlerbirliği geriye çekildi. İlk yarıyı önde kapattık. İkinci yarıda erken bir değişiklik geldi. 50'de Berat'ın yerine Deniz oyuna girdi. Berat'ı ilk defa izledim. Gayet iyi oynadı. Mücadeleci, ısıran bir forvet. Yavaş değil, arkaya doğru koşular yaptı. Topu kovalarken veya taşırken defansın omuz darbelerinde dengeli durabildi. Sırtı dönükken top geldiğinde bir iki defa tek pasla topu doğru yere gönderdi. Gollerini de gördüğümüz zaman Gençlerbirliği kendisine yakışan bir santrafor çıkarmış olacak.

Eskişehir bu yarıda daha çok fırsat yakaladı. Dahlin iyi oyunuyla Eskişehir'in önüne geçti. Yıldız oyuncuları Erkan pek etkili değildi. Sissoko ve Lawal biraz korkuttu. Sonuçta iyi bir rakibi deplasmanda durdurduk. İlk yarıda daha çok görünen İrfan az sahne aldı ama topa yaklaşması bile çok estetikti. Tek top oynamasını bilen, çok zeki ve çok teknik. En önemlisi durarak oynamıyor ve hızlı hareket edebiliyor. Soğukkanlı ve doğru pas tercihleriyle şimdiden gözümde çok büyüyen İrfan'ı önümüzdeki haftalarda büyük bir keyifle takip edeceğim. İlk yarıdaki kaleye çektiği şut isabetliydi. Sert vurabildiği zaman uzaktan gollerini izleyebileceğimizin sinyallerini verdi. İkinci yarıda bir pozisyonda sol taraftan Deniz'e akıllıca pasını verdi. Ayağından çıkan topları takip ederseniz çok düzgün bir ayağı olduğunu farkedebilirsiniz.

Son dakikalara doğru Mervan ve Petroviç'in oyuna girmesiyle rakip ataklarının biraz önüne geçmeyi başardık. 86'da Uğur aradan Stancuyu gördü. Defansın topa kötü müdahelesini takip eden Stancu aklını kullanarak topu önüne aldı. Çok sakin, ustaca kalecinin üstünden topu aşırdı. Top daha kaleye gitmeden sevinç çığlıkları atmaya başladım. Kral maçı bitirdi. Zafer bizimdi.

http://www.macanilari.com/19.Eylul.2014_2014-2015.Sezonu.Spor.Toto.Super.Lig.3.Hafta.Maci.Eskisehirspor.0-2.Genclerbirligi-201420150309--.html






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder