28 Eylül 2014 Pazar

4. Hafta: Gençlerbirliği 3 - 1 Balıkesirspor (28.09.2014 - Pazar)


Maç öncesinde İrfan Buzla yeni, yine bir heyecan vardı. İrfan Buz liderliğinde Gençlerbirliği Eskişehir deplasmanında kazanan İlhan Cavcav kadrosunu bozmayarak maça başladı. Sadece Antal'ın yerine sakatlıktan dönen Koçer sahadaydı.

Maçın başlarında oyun dengede gibi gözüksede oyunda biraz daha Balıkesirspor hakimiyeti vardı. Maçın başında kazandığımız korneri son zamanların modasıyla paslaşarak kullandık. Guido Hakana, Hakan tekrar Guidoya attı. Guido topu kesti, arka direğe yakın Stancu kafayla topa vurdu. Top direğe çarpıp çizgiye paralel yoluna devam etti.

Muğdat'ın yakaladığı net pozisyon Dahlin'in başarılı kurtarışıyla sonuçlandı. Neyseki maçın devamında Gençlerbirliği yine Gosso farkıyla oyuna ağırlığını koymaya başladı. Sahada Stancu, İrfan, Berat uyum içinde ve kendine güvenerek oynuyordu. Stancu, sırtı dönük pas alma ve top kullanma ustalığıyla kanatta da çok etkili oynadı. İrfan'ın klası da bundan sonraki haftalar için ışık verdi.

Sol kanatta Uğurla ikiye bir yapan Koçerin çizgiden içeri çevirdiği topta, Stancuyla birlikte Coelho ön direğe hareketlendi. İkiside topa vuramadı. Seken topu Berat kontrolsüz olarak bacağıyla yakın mesafeden ağlara yolladı. Gerd Müller golüyle Berat, doğru zamanda doğru yerde olma gibi bir golcü için en önemli özelliği sergiledi. En önemlisi tabiki, Berat'ın ilk süper lig golüydü. Hoşgeldin Berat...

Allahtan bu sefer öne geçmenin verdiği rehavet olmadı. 1-0'ın heyecanı takımı daha da ateşleyerek üstün bir oyunla ilk yarıyı önde kapattık. İlk yarının sonlarına doğru Doğa sakatlandı ve yerine Petrovic girdi.

Bu devre aralarında ne oluyor anlamıyorum. İyi oynuyoruz, öne geçiyoruz, tamam. İkinci yarı başlar başlamaz rakip akın akın gelmeye başlıyor. Gol geliyorum diyor ve ne kenardan, ne futbolculardan hiçbir tepki gelmiyor. Hepsi sanki gol yiyelim de rahatlayalım, maça heyecan gelsin diye düşünüyor. Nihayetinde kornerden gelen topta Ahmet, Gosso, Petrovic hem birbirlerini hem de pozisyonu izledi ve Sercan bomboş yakından golü attı. Dahlin'e de ayrıca konuşmak gerekir. Bu adam yan toplarda ne yapacağını bilmiyor. Çıkmaması lazımken kaleyi bırakıp topu rakibin önüne atıyor. Kesin çıkması gerekirken de hiç kımıldamıyor. Golde topu almak için iki adım atsa yeter ama hemen önündeki Sercan'a rahat rahat kafa vurmasına izin verdi.

Golü yedik rahat durmadık, bir gol daha yemek istiyorduk heralde. Bu sefer Coelho kornerden gelen topu üst direğe vurdu. Ucuz kurtulduk. Kötü oynamaya devam ettik. Petrovic öylesine sahada gezmeye devam ediyordu. Nihayet İrfan Buz yerinden kımıldadı ve ne kadar doğruydu bilmem İrfanla Nizamettin'i değiştirdi. Değişiklik iyi geldi. Kızdığım Petrovic kanatlara bir iki uzun isabetli pas gönderdi ve kıpırdanmaya başladık.

76'da Uğur Alanzinho'dan kaptığı topu Nizamettin'e verdi. Şüphe duyduğum, ne işi var sahada dediğim Nizamettin şapkadan tavşan çıkardı. Gosso'nun geriden hareketlendiğini gördü ve topu defansın arkasına havadan gönderdi. Gosso kaleciyle karşı karşıya topla buluştu, topu düzeltirken kaleci hareketlenerek önünü kapattı. O da solundan hareketlenen Berat'ı gördü ve topu onun önüne yuvarlamayı başardı. Berat topu boş kaleye plaseledi. Yine bir Gerd Müller golüyle bize tarzı hakkında net fikirler vermeye başladı. Yürü karaoğlan, genç Tosun, geleceğin "Gekas'ı", gollerine devam et.

Hemen ardından yine Nizamettin ipleri eline aldı. Nizamettin'in pası asist oldu. Uğur üst köşeyi nişanladı. Defansın sırtına çarpan top Uğur'un planladığı köşeye gitti. Böylece Uğur'un güzel oyunu golle süslenmiş oldu. Bu gol onun ligteki ikinci golü oldu.

Maçı farklı kazandık. Galibiyetin verdiği sarhoşluk bazı şeyleri görmezden gelmeye sebep olmamalı. İrfan Buz'un yaptığı değişiklik tuttu ama 70. dakikayı beklemesi hoşuma gitmedi. Kulübede Mervan yoktu. Antal oyuna sokulabilirdi. Buz, son 10 dakika için Deniz'i kullandı. Geldiği günden beri ne yaptığını anlamadığım Deniz tercihi ne kadar doğruydu? Bunları konuşmak çok erken, İrfan Buz takımda çok yeni. Herşeye rağmen oyuna sürdüğü Nizamettin maçı çeviren adam oldu. Belki de bazı futbolcuların potansiyelini görebilmek için özellikle ofansif oyuncular sonradan ya da değişmeli olarak oynamalı.

http://www.macanilari.com/28.Eylul.2014_2014-2015.Sezonu.Spor.Toto.Super.Lig.4.Hafta.Maci.Genclerbirligi.3-1.Balikesirspor-201420150408--.html



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder