4 Ekim 2014 Cumartesi

5. Hafta: Sivasspor 1 - 0 Gençlerbirliği (04.10.2014 - Cumartesi)


Kaybettik ve kesinlikle kötü oynadık. Maça bambaşka bir 11'le çıktığımızı gördüğümde büyük bir hayal kırıklığına uğradım. Hikmet'in stoperde oynamasıyla oyuncuların yerleri domino taşı gibi kaydı. Tosic sol beke, Uğur sol kanada, Stancu santrafora kaydı. Beratla İrfan yerine Nizamettin sahadaydı. Futbolcuların esas mevkisinde oynamasını ve deplasmanda oynamanın gerektirdiği daha defansif bir kurgu düşündü belki İrfan Buz ama bu düşünce tamamiyle dümdüz bir mantıktı. Berat gibi dinamik bir oyuncudan vazgeçmek başlı başına büyük bir yanlıştı. Nizamettin'i İrfan'a tercih etmek hoş görülebilir ama 90 dakika sahada kalması kabul edilebilecek gibi değildi.

İlk yarıda klişe bir tabirle daha iyi oynayan, pozisyonlar bulan taraf bizdik. Nizamettin Gosso'nun ara pasında aldığı topu direğe vurmak yerine golü atsa İrfan Buz haklı çıkacaktı. Kazanmış olsak bile seçilen kadronun yanlış olduğunu savunurdum. Bence "Kazanan 11 bozulmaz" ilkesi uygulanmalıydı. Eminim geçen hafta özellikle Berat'ın olduğu kadro çok daha dinamik ve gole yakın bir kadroydu ve kesinlikle yine iyi başlayıp gol de bulurduk.  

Tosic'in sol bekte daha rahat davranması sonucu özellikle Burhan gibi çok hızlı bir rakibin olduğu bölgeden açık vermemiz kaçınılmazdı. Boşluğu değerlendiren Burhan, Tosic'in önünde topla buluştu. Tosic Burhan'ı arkadan çekti. Kademede Hikmet ortalıkta yoktu. Tosic'in sarı kartı göze alması mantıklı olabilir ama kurgunun yanlış olmadığını söylemez. Uğur daha iyi bir savunmacı olarak maça sol bek başlasa Tosic de stoperde başlardı ve Tosic daha sorumlu davranabilirdi. Duran toplarda rakip her pozisyonda kafa toplarına hakimdi ve Da Costayı rahatsız etmeyen Ahmet Çalık rahat bir kafa vuruşuna izin verdi. Geriye düştük. "İyi oynadık, duran toptan basit bir gol yedik" gibi bir bahanenin bahsi bile geçmemesi gerekir.

Bu arada hakem maçı iyi yönetti gibi görünebilir ama bir pozisyon vardı ki böyle bir kararı uygulamayı düşünmek bile futbola hakaret etmek olur. Tosic sağ taraftan aut çizgisine paralel pozisyonda  Hakan Arslan'ın solundan atıp sağından geçmeye çalışırken Hakan'ın net sarı kartlık hareketine Mustafa Kamil Abitoğlu'nun Tosic faul yaptı demesi ölümcül bir karardı. Hata falan değil futbolu bilmemek hatta katletmekti. Gossoya çıkardığı sarı kart da sanki sarı kartları dengelemek için yapılmış gibiydi.

İrfan Buz'un yaptığı değişiklerse apayrı irdelenmesi gereken bence çok kötü bir oyun okuma şekliydi. Oyundan çıkması gereken adamlar sahada durmaya devam ederken oyuna girmesi gereken adamlar kulübede oturuyordu. Daha açık söylemek gerekirse Nizamettin ilk önce çıkması gerekirken Petrovic'i çıkararak Antal'ı soktu. Deniz'in artık 18'e bile alınmaması gerekirken Uğur yerine onu sahaya sürdü. Doğa'nın yokluğunda Petrovic'in oynamasını yadırgamam ama İrfan'ı hiç kullanmaması çok yanlıştı. Nizamettin, Antal ve Deniz'in olduğu yeni takım rakip gel bana saldır demesine rağmen hiç bir şey yapamadı, yapamayacağı da belliydi. Bu mağlubiyet bana göre İrfan Buz'un takım kurgusunu bozması ve oyuna berbat müdahele etmesinin bir sonucuydu. Gelecek adına çok büyük bir endişe içinde olmama sebep oldu.

Ahmet Çalık bugün kötü bir maç çıkardı. Gelen ortalarda rakipleri rahat rahat kafa vurdu. Hakan Arslan iki defa bu şansı yakaladı. Son dakikalara doğru ofsaytı bozarak Burhan'a çok net bir gol fırsatı verdi. Bu gibi hatalarını görmesi ya da İrfan Buz'un ona söylemesi gerekir.

http://www.macanilari.com/getir.php?fid=201420150507&cmd=birhafta&cmd_deger=birhafta

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder