6 Aralık 2014 Cumartesi

12. Hafta: Gençlerbirliği 2 - 0 Gaziantepspor (06.12.2014 - Cumartesi)


Kadro yine çok farklı bir 18'den oluştu. Basını geçtim, kulübün resmi kaynaklarının taraftarlarla olan iletişimsizliğini anlamış değilim.

Maçta hakem açısından yine hiçbir sürpriz olmadı. Abdullah Yılmaz da kara listeye girdi. Aslında bu kara listeye aldığım hakemleri bir bir öldürsem. En kötü, insanlığa bir seri katil daha kazandırmış olurum. Altı tane sarı kart gördük ve hepsi tartışmasız yanlış karardı. Mervan'ın attığı temiz golü de vermedi. Stancu'nun rakip defansa temas dahi etmediği pozisyonda düdük çaldı ve Stancu haklı olduğu, doğru söylediği için sarı kart gördü. Tüm bunları daha fazla düşünürsem kesin kanser olurum. En kötüsü, ölümümün nefret ettiğim adaletsizliğe olan öfkemden kaynaklanması olur. Atın ölümü arpadan olsun. Tek istediğim bu.

Takımın genel görüntüsü Petroviç'e rağmen gayet iyiydi. Petroviç bugün sırıtmadı hatta iyiydi de. Maçın başında soldan gelen rakibin arka direğe yerden gönderdiği topu kesti. Normal bir hareket ama Petroviç'in kendi savruk oyununu baz alırsak ceza sahasına girmesi güzel bir davranış. Defanstan aldığı topları iyi dağıttı. Bu sizi yanıltmasın. Rakip hiç bir zaman Petroviç'i rahatsız etmedi.

Antal bugün çok kötüydü. Maçın başlarında Mervan soldan dibe doğru topla koşarken göbekten markajsız gelen Antal'ı gördü. Antal topa gelişine vurmak isterken ıska geçti. Net bir gol fırsatıydı. Herkes böyle hatalar yapar. Buna birşey diyemeyiz. Maçın devamında pek ortalıkta yoktu ama kesinlikle iyi niyetliydi. Defansa yardım etti. Yardımlaşmalı oynamaya çalıştı. İlk yarının ortalarında bir pozisyonda Antal'ı ofsaytta beklerken farkettim. Önceden oraya depar atmış sonra ona pas atmışlar gibi bir durum değildi. Sanki öylesine orda dinleniyor gibiydi. Antal'ın bugün futbol oynamakla ilgisi yoktu. "Kesin bir derdi var. Çünkü tekniği gayet iyi" derken taç çizgisinde yumuşak gelen topu kontrol edemediğini gördüm. 40. dakikaydı. Artık Antal'ın sahada ne yaptığı, ne yapmadığı ayan beyan ortadaydı. O dakika oyundan çıkarılması gerekirdi. Hadi bu yapılmadı. Hocanın kesinlikle Antalla en kısa zamanda birebir konuşması gerekir.

Defansa ve Ramazan'a hiç iş düşmedi. Benim hatırladığım Ramazan bir tane kafa topu çıkardı. Rakibin etkisizliğine rağmen Hikmet, Ahmet Çalık iyi bir oyun çıkardı. Hakan geçen seneki futbolundan çok uzak. İçeri kestiği ortalar çok alakasız yerlere gitti. Mervan beklentimin altında kaldı ama kötü değildi. Hakemin berbat yönetimi onu bozmuş olabilir. Yine de Mervan'ı beğendim. Gosso, Stancu her zamanki gibi iyiydi.

İrfan süper ligi daha iyi tanımaya başlıyor gibi ve her geçen hafta daha diri gözüküyor. Pozisyon bilgisi ve oyun zekası ona oyunun savunma tarafında da  yardım ediyor. Tekniğinden bahsetmeye hiç gerek yok. Attığı gol, topla çok rahat oynaması, herşey çok güzel.

Karcemarskas'ın bize hediye ettiği gol onu çok üzdü. Allah adaleti sağlamaya çalışırken işleri yüzüne gözüne bulaştırdı. Belki de adaletsizliğe çok kızmamak gerek. İlahi adalet bile yok çünkü.

Stancu'nun kafayla İrfan'ın önüne bıraktığı topu İrfan sol ayağının dışıyla topu kalecinin üstünden aşırarak sol direğe ve yere çok yakın olan filelere astı. Tekrar tekrar izleyin. Sigara yakın, çay koyun veya ne seviyorsanız. Kahve için, rakı doldurun, bira için, şarap koyun. Gece uykuya dalmadan önce bu golü kafanızda canlandırın.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder